Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσοχοΐδη: Διέλυσε μια ιστορική συγκέντρωση

ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσοχοΐδη: Διέλυσε μια ιστορική συγκέντρωση
ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσοχοΐδη: Για αναίτια επίθεση στην μεγαλειώδη συγκέντρωση κατηγορεί τον υπουργό η Κουμουνδούρου.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα χημικά και τα δακρυγόνα στην μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση. Ήδη από το πρωί τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και πλήθος καταγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν ότι η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε αναίτια την αντιφασιστική πορεία.

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν μια καθ’ όλα δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία και απάντησαν με δυσανάλογη επίδειξη ισχύος εξαιτίας μερικών προβοκατόρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε εξηγήσεις.

Ηλιόπουλος: Τεράστια δυσανεξία Χρυσοχοΐδη

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό.» Θα περιμέναμε έναν σχολιασμό ή κάποια θεσμική πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πως αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση.

Καλπάκης: Βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική διαμαρτυρία

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσωπικά, για ακόμη μία φορά, επιβεβαίωσαν τη δυσανεξία τους σε οποιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

«Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν για την δικαίωση των θυμάτων των ναζιστών, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν ρίψεις νερού και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια που να δικαιολογούν μία τέτοια αντίδραση», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «προφανής στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη διαδήλωση, αδιαφορώντας ακόμη και την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στο σημείο».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «μια μικρή ομάδα προβοκατόρων, που είναι βέβαιο πως αν ήθελε θα μπορούσε να απομονώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης» και όμως «βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική, δημοκρατική και καθ΄ όλα ειρηνική διαμαρτυρία».

«Τα ασύστολα ψεύδη που επιστρατεύει στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μάλλον κάνουν τα πράγματα χειρότερα, όταν τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας», καταλήγει.

Παράλληλα, και ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25 ζητά την παραίτηση Χρυσοχοΐδη με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και την καταγγελία του για το φραστικό επεισόδιο με αστυνομικό των ΜΑΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments