Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων μετά από πέντε μήνες

Ρωσία κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων μετά από πέντε μήνες
Ρωσία κορωνοϊός: Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι κοντά στο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, 11.493 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, λίγα λιγότερα από το ημερήσιο ρεκόρ που έχει καταγράψει η χώρα στη διάρκεια της πανδημίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.260.112.

Όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι, 191 θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών σε 22.056. Ενδεικτικά, θυμίζουμε πως η Ρωσία είχε ανακοινώσει στις 11 Μαΐου 11.656 κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό μέσα σε μια μέρα.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα πως ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας πατριάρχης Κύριλλος βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με κρούσμα του κορωνοϊού. Ο 73χρονος πατριάρχης δήλωσε πως δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις προσευχές με το εκκλησίασμά του λόγω ιατρικών οδηγιών να παραμείνει απομονωμένος. Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εκκλησίας, δεν αναφέρει αν έχει συμπτώματα.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το εικοσιτετράωρο της Τρίτης με την Τετάρτη ανήλθε σε 11.125 ενώ καταγράφηκαν 202 θάνατοι. Πρόκειται για τους περισσότερους θανάτους που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για εξάρσεις κρουσμάτων του κορωνοϊού σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα, σύμφωνα με δηλώσεις από την περιφερειακή διευθύντρια Καρίσα Ετιέν.

Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον. Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό. Και μολονότι οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των κρουσμάτων.

«Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα», εξήγησε η Ετιέν. Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Οι μετανάστες είναι επίσης, πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και τους Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments