Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Αναβάλλεται το δεύτερο debate – Τι δήλωσε ο Φάουτσι για την υγεία του προέδρου

Τραμπ κορωνοϊός: Αναβάλλεται το δεύτερο debate – Τι δήλωσε ο Φάουτσι για την υγεία του προέδρου
Τραμπ κορωνοϊός: Αντί για τις 15 Οκτωβρίου, το debate πάει για μια εβδομάδα αργότερα. Οι δηλώσεις Φάουτσι για την υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» το δεύτερο debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν λόγω της ασθένειας του Αμερικανού προέδρου. Το σχέδιο που υπήρχε ήταν να γίνει διαδικτυακή τηλεμαχία, κάτι το οποίο ο Τραμπ δεν δεχόταν με τίποτα.

Αντίθετα, το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποδέχτηκε πρόταση του επιτελείου του Μπάιντεν να διεξαχθεί η δεύτερη τηλεμαχία μία εβδομάδα αργότερα, έτσι ώστε να γίνει με φυσική παρουσία των δύο υποψηφίων. Έτσι, το δεύτερο και το τρίτο debate θα διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε: «Η Επιτροπή για τις Προεδρικές Τηλεμαχίες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύβουν για πάντα τον Τζο Μπάιντεν. Οι Αμερικάνοι πρέπει να ακούσουν την αλήθεια και από τους δύο προεδρικούς υποψηφίους σε αυτές τις ημερομηνίες».

Πάντως, ο Μπάιντεν είπε ότι θα προσπαθήσει ούτως ή άλλως να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών στις 15 Οκτωβρίου, την ημερομηνία δηλαδή που επρόκειτο κανονικά να διεξαχθεί το δεύτερο debate. Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα διεξαχθεί με τον νέο διαδικτυακό τρόπο που ανακοίνωσε νωρίτερα η αρμόδια επιτροπή.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο νέος διαδικτυακός τρόπος που ανακοίνωσε η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών δεν είναι κάτι αποδεκτό για τον ίδιο.

«Δεν θα συμμετάσχω σε εικονικό ντιμπέιτ. Δεν το δέχομαι. Δεν θα χάσω τον χρόνο μου σε ένα εικονικό ντιμπέιτ. Ντιμπέιτ δεν είναι αυτό», ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε παρουσιάσει λίγη ώρα πριν η ανεξάρτητη επιτροπή για την διοργάνωση των προεκλογικών μονομαχιών. «Πιστεύω ότι δεν είμαι καθόλου μεταδοτικός», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος νοσηλεύθηκε για τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και πλέον έχει επιστρέψει στον Λευκό Οίκο όπου βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Δεν υπάρχει επιστημονική επιβεβαίωση του ισχυρισμού του.

Το επιτελείο της προεκλογικής του καμπάνιας προτείνει αντί για το προγραμματισμένο debate της 15ης Οκτωβρίου ο Τραμπ να παρευρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση. Την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στην ασθένεια COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας. Ο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ του κορωνοϊού.

Τι δήλωσε ο Φάουτσι για τον Τραμπ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια. «Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments