Αθλητισμός

Μήτρογλου μεταγραφή: Σενάριο για ενδιαφέρον της Ντιναμό Μόσχας

Μήτρογλου μεταγραφή: Σενάριο για ενδιαφέρον της Ντιναμό Μόσχας
Μήτρογλου μεταγραφή: Ο Έλληνας επιθετικός φαίνεται πως δεν υπολογίζεται στη Μαρσέιγ.

Αμφίβολο είναι ακόμα το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου ως προς την ομάδα στην οποία θα ανήκει την ώρα που γαλλικό δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ντιναμό Μόσχας για την απόκτησή του.

Είναι φανερό πως ο Έλληνας επιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Αντρέ Βίλας Μπόας στη Μαρσέιγ και ο γαλλικός σύλλογος κάνει προσπάθεια να τον… ξεφορτωθεί, χωρίς ωστόσο να διακόψει το συμβόλαιό του. Ερωτηθείς για την κατάσταση με τον Κώστα Μήτρογλου λοιπόν, ο Αντρέ Βίλας Μπόας ήταν ξεκάθαρος.

«Μιλήσαμε με τον Μητρόγλου και συμφωνήσαμε να προπονείται  μερικές φορές μαζί μας. Του είπα ότι δεν τον υπολογίζω πλέον. Ξέρουμε ότι έχει συμβόλαιο. Ο Κώστας, μου αρέσει, μου είπε ότι ήμουν ο μόνος Πορτογάλος με τον οποίο δεν είχε καλή σχέση. Ήταν μια ειλικρινής, άμεση συζήτηση. Του εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής. Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ, η Ντιναμό Μόσχας κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του και αξίζει να αναφέρουμε πως στη Ρωσία οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 17 Οκτωβρίου. Για αυτό οι Μοσχοβίτες αναζητούν ακόμη ενίσχυση στη γραμμή κρούσης τους.

Ο Κώστας Μήτρογλου υπήρξε βασικό μέλος της εθνικής Νέων του 2007 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, όπου έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Ο ίδιος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ενώ υπήρξε διεθνής και με την εθνική Ελπίδων. Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα (2008, 2009, 2011, 2013, 2014 και 2015), τέσσερα κύπελλα Ελλάδας (2008, 2009, 2013, 2015) και ένα Σούπερ Καπ (2007). Όλα με τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Ατρόμητο έχει αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 2012.

Τα τελευταία χρόνια παίζει σε ξένες ομάδες

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην αγγλική Φούλαμ, έναντι 15,2 εκατομμυρίων ευρώ (12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας), η οποία τότε αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών αν και στις 31 Αυγούστου 2014 επέστρεψε στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού για την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015. Ολοκλήρωσε τη χρονιά σημειώνοντας 16 συνολικά γκολ σε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 6 Αυγούστου 2015, παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός, αυτήν τη φορά στην πορτογαλική Μπενφίκα για έναν χρόνο, με απολογισμό 20 τέρματα σε 32 συμμετοχές πρωταθλήματος, γεγονός που οδήγησε τον σύλλογο της Λισαβόνας να προχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι στην απόκτηση των δικαιωμάτων του, πληρώνοντας τη ρήτρα αποδέσμευσής του, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 31 Αυγούστου 2017, κατά τις τελευταίες ώρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 4 ετών με την Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η γαλλική ομάδα αγόρασε μόνον το 50 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων του. Με τα χρώματά της αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2017 – 2018 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου είχε δοκάρι. Τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην τουρκική Γαλατασαράι για έξι μήνες, ενώ για την περίοδο 2019 – 2020 δόθηκε και πάλι ως δανεικός στην ολλανδική Αϊντχόφεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments