Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Καρέρα για το ντέρμπι

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Καρέρα για το ντέρμπι
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Να ρίξει στη «μάχη» με τους Θεσσαλονικείς τους Χνιντ - Νεντελτσεάρου σκέφτεται ο Ιταλός τεχνικός της Ένωσης.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην ΑΕΚ για την μεγάλη αναμέτρηση στις 18 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Μάσιμο Καρέρα ήδη σκέφτεται ποιους παίκτες του θα ρίξει στο χορτάρι βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα από το χθεσινό φιλικό με τον Ιωνικό. Σε αυτό, ο Ιταλός τεχνικός είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους παίκτες και παράλληλα να κάνει κάποιες δοκιμές ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Πρώτος στόχος η νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί η σημαντική αναμέτρηση με την Μπράγκα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Μεταξύ των δοκιμών που έκανε ο τεχνικός της Ένωσης ήταν η χρησιμοποίηση του Χνιντ και του Νεντελτσεάρου στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα, οι δυο τους αγωνίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης και άφησαν καλές εντυπώσεις. Ο Τυνήσιος άσο πέτυχε το ένα γκολ ενώ ο Ρουμάνος στόπερ έδειξε δυνατός στον «αέρα», ενώ είχε γενικά καλές τοποθετήσεις.

Από τη στιγμή λοιπόν, που ο Τσιγκρίνσκι έχει ενοχλήσεις, ίσως ο Μάσιμο Καρέρα θελήσει να τον προφυλάξει κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά και να πάει με το ίδιο δίδυμο στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς. Από την πλευρά του, ο Μπακάκης ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και έκανε θεραπεία.

Τι συνέβη στο φιλικό (2-0):

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Χνιντ και Βασιλαντωνόπουλο, στο κέντρο τους Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς, στα άκρα τους Μαχαίρα και Αλμπάνη και τον Λιβάια σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Μόλις στο 2′ ο Αλμπάνης βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 16′ όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Χνιντ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο κάνοντας το 1-0. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ο Αλμπάνης τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Καρακλάιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα γύρισε τον σχηματισμό σε 4-3-3 με τον Κρίστιτσιτς να περνά στη θέση του Ανσαριφάρντ και τον Λιβάγια να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πέρασαν επίσης στο ματς οι Σάκχοφ και Ραντόνια στις θέσεις των Σιμόες και Βασιλαντωνόπουλου αντίστοιχα. Στο 70′ ο Βλαχομήτρος έχασε μια καλή ευκαιρία για τον Ιωνικό, αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ. Οι “κιτρινόμαυροι” διπλασίασαν τα τέρματά τους δύο λεπτά με εύστοχο πέναλτι του Λιβάγια. Το σκορ έμεινε το ίδιο ως το τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments