Διεθνή

Ταϊλάνδη: Σοκαριστικό δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες

Ταϊλάνδη: Σοκαριστικό δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες
Ταϊλάνδη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο περίπου 50 μίλια έξω από τη Μπανγκόκ.

Τρομακτικό δυστύχημα συνέβη στην Ταϊλάνδη με πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο περίπου 50 μίλια έξω από τη Μπανγκόκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι. Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (8:00 τοπική ώρα) υπό έντονη βροχόπτωση.

Το λεωφορείο που μετέφερε 65 επιβάτες κατευθυνόταν σε ένα βουδιστικό ναό στην επαρχία Τσακοενγκσάο και απείχαν περίπου δύο ώρες ανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόγκ, όταν συνέβη το δυστύχημα.

«Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 17», δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας έκανε λόγο για 29 τραυματίες. Το λεωφορείο φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ωστόσο ο οδηγός ενδέχεται να μην αντιλήφθηκε το τρένο που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα λόγω της βροχής.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο ανετράπη και αποκολλήθηκε η οροφή του. Μάλιστα χρειάστηκε γερανός για να το σηκώσει. Ο απολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών, σύμφωνα με τις αρχές, αναμένεται να αυξηθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που τράβηξαν τα σωστικά συνεργεία και στις οποίες διακρίνονται άμορφες μάζες μετάλλων, σοροί θυμάτων δίπλα στις ράγες του τρένου και υπάρχοντα επιβατών διασκορπισμένα τριγύρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυστυχήματα σαν κι αυτό συμβαίνουν συχνά στην Ταϊλάνδη, η οποία συγκαταλέγεται συχνά στις χώρες με τα περισσότερα τροχαία, καθώς πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα και οδηγούν υπό την επήρεια μέθης, ενώ οι αρχές δεν επιβλέπουν αυστηρά την τήρηση του Κώδικα Οδηγικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ προ διετίας η Ταϊλάνδη ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα θύματα από τροχαία. Τον Μάρτιο του 2018 τουλάχιστον 18 άτομα είχαν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα κατάμεστο λεωφορείο με ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους, βγήκε απ’ το δρόμο και έπεσε πάνω σε δέντρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments