Αθλητισμός

Ιστιοπλοία: Πρωταθλήτριες Ελλάδος οι Παππά-Τσαμόπουλου

Ιστιοπλοία: Πρωταθλήτριες Ελλάδος  οι Παππά-Τσαμόπουλου
Ιστιοπλοία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ιστιοπλοία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Με οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοίας της κατηγορίας 420 το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 8-11 Οκτωβρίου στη Ραφήνα στο Ναυτικό Όμιλο Αλκυών. Το δίδυμο Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου του ΙστιοπλοΊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) κέρδισε την πρώτη θέση τόσο στη γενική βαθμολογία-over all όσο και στις κατηγορίες Γυναικών και Νέων Γυναικών U19.

Πιστοποίησαν για μία ακόμη χρονιά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας ότι είναι οι κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίες έχοντας στο παλμαρέ τους συνεχόμενους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους με πιο πρόσφατο το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών το 2019. Έχουν ένα μοναδικό ρεκόρ αφού σε όλες τις διεθνείς επίσημες διοργανώσεις έχουν ανέβει στο βάθρο. Προπονητής είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στην κατηγορία Ανδρών-U19 και U-17 πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Σουρλατζής και Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς. Πολυνίκης Όμιλος αναδείχθηκε ο ΙΟΠ. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της κατηγορίας 420, μετά από πέντε χρόνια για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 στην Πορτογαλία, αλλά και το χάλκινο που ακολούθησε στο Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία, ήταν οι λόγοι που ο ΠΣΑΤ τίμησε με το βραβείο Ανερχόμενα Ταλέντα τη Μελίνα Παππά και τη Μαρία Τσαμοπούλου, τον Δεκέμβριο του 2019.

Μία ακόμη διάκριση για την ελληνική ιστιοπλοία στο πρόσωπο των δύο κοριτσιών που τα τελευταία τέσσερα που αγωνίζοντα μαζί έχουν πετύχει ένα ρεκόρ. Έχουν ανέβει στο βάθρο και στις έξι συμμετοχές τους σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γεγονός που έχει επισημανθεί αρκετές φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments