Τεχνολογία

Instagram αλλαγές: Γιατί σημαδεύει λογαριασμούς και δημοσιεύσεις

Instagram αλλαγές: Γιατί σημαδεύει λογαριασμούς και δημοσιεύσεις
Instagram αλλαγές: Ακολουθεί τον «δρόμο» του Facebook.

Αλλαγές ετοιμάζουν οι αρμόδιοι καθώς πλέον το Instagram θα «σημαδεύει» λογαριασμούς και δημοσιεύσεις που θεωρεί ελεγχόμενες από κυβερνήσεις.

Σε ποια προφίλ τοποθετεί ετικέτες;

Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε τον «δρόμο» του Facebook και τοποθετεί ετικέτες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θεωρεί ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Πρόκειται για αλλαγή της πολιτικής του, ακολουθώντας εμφανώς το παράδειγμα της μητρικής του εταιρείας, Facebook, που το έκανε από τον περασμένο Ιούνιο.

Ήδη ορισμένοι λογαριασμοί έχουν «σημαδευτεί» και υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις

Έτσι άρχισε να προσθέτει ετικέτες σε λογαριασμούς και αναρτήσεις «κρατικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Αυτό που κάνει δηλαδή η εταιρεία είναι να ορίζει ως κρατικά ΜΜΕ εκείνα που θεωρεί ότι βρίσκονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου υπό τον εκδοτικό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα και την αξιολόγηση που έχουν κάνει σε σχέση με ένα σύνολο κριτηρίων που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Ο δημοσιογράφος Casey Michel, ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δουν αυτή την ετικέτα σε ορισμένους λογαριασμούς και δημοσιεύσεις στο Instagram. «Redfish», «In Now», «Soapbox» και «Sputnik» έχουν χαρακτηρισθεί ήδη ως «ελεγχόμενα από το ρωσικό κράτος» και όπως είναι φυσικό, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, «Soapbox» και «In Now», από την πλευρά τους, υπέβαλλαν ένσταση υποστηρίζοντας πως δεν φαίνεται ωραίο στο βιογραφικό των λογαριασμών τους.

Από την άλλη, το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει πως από τους λογαριασμούς που έχουν αυτήν την ετικέτα απαιτεί υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας, εφόσον πιστεύουν ότι «συνδυάζουν την επιρροή ενός οργανισμού ΜΜΕ με την κρατική υποστήριξη». Πάντως, να θυμίσουμε πως παραμένουν οι βασικοί όροι χρήσης που υπάρχουν και απαιτείται να τηρούν οι χρήστες του Instagram, όπως το ότι οφείλουν να είναι τουλάχιστον 13 ετών ή το ότι υπάρχουν περιορισμοί στο ανέβασμα βίαιων, γυμνών, μερικώς γυμνών ή με σεξουαλικό υπονοούμενο φωτογραφιών, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν και την ευθύνη για τον λογαριασμό και τη δραστηριότητα που προέρχεται από αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments