Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν κορωνοϊός: Έβαλε τα κλάματα σε ομιλία του [vid]

Κιμ Γιονγκ Ουν κορωνοϊός: Έβαλε τα κλάματα σε ομιλία του [vid]
Κιμ Γιονγκ Ουν κορωνοϊός: Πρόκειται για μια σπάνια συγκινητική στιγμή με τον ίδιο να ζητά δημόσια συγγνώμη.

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, ανώτατος ηγέτης της χώρας από το 2011 και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας από το 2012 Κιμ Γιονγκ Ουν επεφύλαξε μια ιδιαίτερη στιγμή τόσο για τον λαό του όσο και για όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στη στρατιωτική παρέλαση για τη συμπλήρωσης των 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών στη Βόρεια Κορέα, εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος. «Ο λαός μας με εμπιστεύτηκε μέχρι τον ουρανό και μέχρι τα βάθη της θάλασσας αλλά απέτυχα να τα καταφέρω πάντα σε ικανοποιητικό βαθμό», σχολίασε ο εμφανώς συγκινημένος Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Σας ζητώ συγγνώμη», προσέθεσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του από τους Korean Times και όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Κιμ έβγαλε τα γυαλιά του για να σκουπίσει τα δάκρυά του. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας απηύθυνε διάγγελμα, σε μια ασυνήθιστη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, προτού ακόμα να ξημερώσει, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Ο Κιμ ευχαρίστησε τον στρατό επειδή βοήθησε τη χώρα να ανασυγκροτηθεί μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι, ενώ επαίνεσε και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποφευχθεί κάποια έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Δηλώνοντας «ευγνώμων» επειδή, όπως εξέφρασε χαρακτηριστικά, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον φονικό ιό, υποστήριξε ότι η πανδημία της νόσου Covid-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό».

Δείτε το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν να δακρύζει:

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια». Να αναφέρουμε πως η εν λόγω επέτειος γιορτάζεται στη Βόρεια Κορέα με σειρά συναυλιών και φεστιβάλ και παρακολουθείται στενά, αφού θεωρείται μια ευκαιρία για τον Κιμ να μεταφέρει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του ενώ η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας άρχισε να μεταδίδει εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση, λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εικόνα μιας προπαγανδιστικής αφίσας, με τρεις Βορειοκορεάτες να κρατούν το σφυρί, το δρεπάνι και το πινέλο, τα σύμβολα του καθεστώτος, και το σύνθημα «Η μεγαλύτερη νίκη για το μεγάλο κόμμα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments