Πολιτική

Ρουπακιώτης Σαμαράς: Βολές του πρώην υπουργού στην τότε κυβέρνηση για την Χρυσή Αυγή

Ρουπακιώτης Σαμαράς: Βολές του πρώην υπουργού στην τότε κυβέρνηση για την Χρυσή Αυγή
Ρουπακιώτης Σαμαράς: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, άφησε βολές για την στάση της τότε κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν κατέβαινε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί.

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά, δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική και σημείωσε ότι το δικαστήριο που την εξέδωσε «άντεξε». Σε συνέντευξή του στο OPEN TV, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, αφήνοντας αιχμές για το πως χειρίστηκε η κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή.

Παραθέτοντας στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη, ανέφερε πως είχε μπει στοπ από του Μαξίμου, για την πρωτοβουλία που είχε πάρει, να κατατεθεί αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να τυλίξει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε μια κόλλα χαρτί.

«Όταν έπεσε η χούντα όλοι βγήκαν στις πλατείες. ‘Δώστε τη χούντα στον λαό’. Έτσι και τώρα… ‘Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό’. Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου. Δεν περνά αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Να απαντήσει η ΝΔ στις καταγγελίες

«Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην yπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop»».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Ρουπακιώτη και σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». «Ποιοι», προσθέτει, «διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως «η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει». Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ» και ποιοι χαρακτήριζαν «ράκος» τον δολοφόνο Ρουπακιά, επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments