Ελλάδα

Απεργία νοσοκομείων: Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη κινητοποιούνται γιατροί και νοσηλευτές

Απεργία νοσοκομείων: Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη κινητοποιούνται γιατροί και νοσηλευτές
Απεργία νοσοκομείων: Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που διεκδικούν προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία.

Στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και καλούν σε συγκέντρωση στις 8.30 πμ στην πλατεία Μαβίλης. Εκείνη την μέρα απεργούν επίσης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτήν τη στιγμή και προειδοποιούν ότι τα νοσοκομεία μπορεί να σταματήσουν να εξυπηρετούν άλλα περιστατικά αν δεν στελεχωθούν καταλλήλως εν μέσω της πανδημίας.

«Η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται σε κραυγή αγανάκτησης»

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνει επίσης ότι προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα test στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Σάββα μίλησε στην συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και  σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία, σημειώνοντας πως η χρηματοδότηση στην Υγεία έχει μειωθεί κατά 80 εκατομμύρια.

“Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει, τα κρούσματα και οι εισαγωγές εκτινάσσονται, ο αριθμός των συναδέλφων που νοσεί αυξάνεται συνεχώς και η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό αλλά συνεχίζει τις επιθέσεις προωθώντας τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και την καταστολή. Είδαμε τα ΜΑΤ και το ξύλο απέναντι στην κινητοποίηση των έκτακτων που απολύονται, έξω από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 30/9” σημείωσε ο Κ.Καταραχιάς.

“Αλλά αυτή είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης που φοβάται. Είναι στριμωγμένη, σε κρίση, αδύναμη. Με την απεργία θα αναδείξουμε τις ευθύνες μιας κυβέρνησης που βάζει σαν στόχο να μειώσει κι άλλο το προσωπικό, ενώ έχει μειώσει και τη χρηματοδότηση της Υγείας κατά 80 εκατομμύρια. Έχουμε τις επόμενες ημέρες να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία με περιοδείες, εξορμήσεις κι επιτροπές αγώνα. Να γίνει μια απεργία σεισμός” συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments