Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Ακόμη δύο θύματα προστέθηκαν στην μακάβρια λίστα

Κορωνοϊός νεκροί: Ακόμη δύο θύματα προστέθηκαν στην μακάβρια λίστα
Κορωνοϊός νεκροί: Αυξάνεται ο αριθμός των συμπoλιτών μας που έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του Sars-Cov-2.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Εκτός από τα αυξημένα κρούσματα προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς και ο αριθμός των νεκρών, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή 458 συμπολίτες μας έχουν φύγει από τη ζωή από την έναρξη του ξεσπάσματος της νόσου μέχρι και σήμερα.

Οι δύο τελευταίοι θάνατοι σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, κατέληξε τα ξημερώματα ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του “Θριασίου” και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς και ένας 60χρονος αλλοδαπός που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού“. Σημειώνεται ότι και οι δύο νεκροί έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Στους 25 οι νεκροί το τελευταίο τριήμερο:

Σημειώνεται πως ραγδαία είναι η αύξηση των θυμάτων το τελευταίο τριήμερο. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί συνολικά 25 νεκροί, από τους οποίους οι 7 ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του μήνα, τα θύματα στη χώρα ανέρχονται σε 65. Το 40% δηλαδή των πολιτών απεβίωσε τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει για τις λίγες ελεύθερες κλίνες στην Αττική:

Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά 6 σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Από 99 χθες καταμετρήθηκαν 93 διασωληνωμένοι, αριθμός που παραμένει επίσης πολύ μεγάλος. Στην Αττική όμως, που η κατάσταση βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και λίγο πριν το “κόκκινο”, οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν πλήρεις κατά 70% περίπου. Σύμφωνα με το Mega, από τις 126 κλίνες στην Αττική, οι 82 είναι κατειλημμένες και οι 44 διαθέσιμες, με τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση. Στο “Σωτηρία” μάλιστα, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν μείνει μόλις τρία κρεβάτια διαθέσιμα, ενώ στον “Ευαγγελισμό” 18.

Χθες ο  ανέφερε 295 μολύνσεις στη χώρα και 7 νεκρούς, με την Αττική -για ακόμη μια φορά- να βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τους περισσότερους νοσούντες. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού: «Ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

  • 3.315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 9.218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments