Ελλάδα

Τρίκαλα κακοκαιρία: Ξεριζώθηκαν «δίδυμα» μεγάλα δέντρα – Διέλυσαν τα πάντα από κάτω

Τρίκαλα κακοκαιρία: Ξεριζώθηκαν «δίδυμα» μεγάλα δέντρα – Διέλυσαν τα πάντα από κάτω
Τρίκαλα κακοκαιρία: Δύο μεγάλες «δίδυμες» λεύκες ξεριζώθηκαν από τον δυνατό άνεμο στην πόλη.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τα Τρίκαλα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα επικίνδυνο περιστατικό. Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ trikalaola, έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο βρίσκονταν δύο δίδυμες λεύκες και στις 10:15 περίπου σήμερα το πρωί, φυσούσε δυνατός νότιος άνεμος, με βάση όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο σημείο. Ξαφνικά τα δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας δυνατό κρότο, τρομάζοντας όλους που ήταν εκεί.

Οι δύο τεράστιες λεύκες έπεσαν πάνω σε 3 αυτοκίνητα, προκαλώντας αρκετές ζημιές στο καθένα και τα κλαδιά έφτασαν και έπεσαν πάνω στα κάγκελα και τον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου, ενώ ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μαθητές στο σημείο. Από τύχη δεν υπήρξαν και θύματα, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο.

Μετά το συμβάν, ανέλαβαν αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να κόψουν τα μεγάλα δέντρα και να καθαρίσουν το σημείο που έπεσαν. Σύμφωνα με το trikalaola, ο Δήμος Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα υλοποιεί δύο εργολαβίες για τα δέντρα. Η μία αφορά στο κλάδεμα δέντρων στα Τρίκαλα και τα χωριά, κατόπιν σχετικής εισήγησης των γεωπόνων. Η δεύτερη αφορά σε καθαρισμό περιοχών από πλατάνια που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος ή από άλλα δέντρα που έχουν προσβληθεί από άλλες ασθένειες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου έπεσαν οι δύο λεύκες

Το Meteo για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

«Το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα, όπως διακρίνεται στον ένθετο πίνακα του Σχήματος 1. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων στις 08:00, το οποίο διασχίζει το Αιγαίο, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10 και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη (Χάρτης 3), ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments