Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Νέα αύξηση στα κρούσματα – Αποφασίζει για νέα μέτρα η κυβέρνηση

Γαλλία κορωνοϊός: Νέα αύξηση στα κρούσματα – Αποφασίζει για νέα μέτρα η κυβέρνηση
Γαλλία κορωνοϊός: Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται η Γαλλία, με το Παρίσι να καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις. Έκτακτο διάγγελμα αναμένεται την Τετάρτη από τον Γάλλο πρόεδρο.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία μετά την νέα έξαρση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Εμανουέλ Βαργκόν, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας θα συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, για να συζητήσει για την επιβολή περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Ερωτηθείσα στον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio για την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πόλεις όπως το Παρίσι, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει ραγδαία αύξηση, η υφυπουργός παρέπεμψε στα σχόλια του πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ, ότι “δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία επιλογή”. «Σήμερα, ζητώ μετ’ επιτάσεως από τους Γάλλους μία πράξη αλληλεγγύης: απέναντι στους πλέον ευάλωτους συμπατριώτες μας, φυσικά, αλλά επίσης απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές και στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων», είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση που έκανε η υπουργός αρμόδια για την ιθαγένεια, Μαρλέν Σιαπά.  “Εξετάζονται τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί”, τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ερωτηθείσα για την πιθανότητα να απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν τα χειρότερα και η χώρα να ζήσει έναν δεύτερο Απρίλιο, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει αύριο το απόγευμα τηλεοπτικό διάγγελμά.

Την  ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία και για τον υψηλό αριθμό των πολιτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Όπως ανακοίνωσαν χτες οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ξεπέρασε το όριο των 1.500, για πρώτη φορά από τις 27 Μαΐου, με τα στοιχεία αυτά να εντείνουν τους φόβους για την επιβολή τοπικών lockdown στη χώρα. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 υπερέβη το όριο των 8.600 για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν 8.505 νέα κρούσματα Covid-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του ρεκόρ του Σαββάτου με 26.896 κρούσματα και της Κυριακής με 16.101. Επίσης, ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 95 και ανέρχεται πλέον στους 32.825. Την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 θάνατοι. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 743.479.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments