Αθλητισμός

Basket League: Αναβλήθηκε ξανά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Basket League: Αναβλήθηκε ξανά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος
Basket League: Μετά τη μη αδειοδότηση του Ιωνικού Νικαίας από την ΕΕΑ και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τον Χαρίλαο Τρικούπη, η πρεμιέρα της Basket League αναβλήθηκε ξανά.

Η πρεμιέρα της Basket League αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά. Μετά τη μη αδειοδότηση του Ιωνικού Νικαίας από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τον Χαρίλαο Τρικούπη, το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει, όπως αποφάσισε το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, η οποία είχε οριστεί αρχικά για τις 10 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για τις 17 Οκτωβρίου, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις δύο προαναφερόμενες ομάδες υπάρχει νέα αναβολή.

Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά. Πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Basket League και τι θα κάνει η ΕΡΤ με την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος. Η προφορική συμφωνία που υπάρχει δεν έχει οδηγήσει να «πέσουν» και οι υπογραφές.

Σύμφωνα με ό, τι αναφέρουν αθλητικά σάιτ, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο Ιωνικός θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον Χαρίλαο Τρικούπη, τη δεύτερη ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποιητικό, υπάρχει ενημέρωση ότι οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία τους έλειπαν από το απόγευμα και έτσι θα καταφέρουν να το πάρουν.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας είχε ως εξής:

Παναθηναϊκός  – Λάρισα

Λαύριο – Προμηθέας

Χαρίλαος Τρικούπης – Άρης

Ιωνικός – ΑΕΚ

Περιστέρι – Κολοσσός

Ηρακλής – ΠΑΟΚ

Τι είχε συμβεί νωρίτερα από το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο

«Η επιτροπή απέρριψε αίτημα αναβολής και δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ: ΚΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ» αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έδωσε πιστοποιητικό σε ΑΕΚ, Άρη και Ηρακλή. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Νίκαιας είχε πάρει το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων που κέρδισε τον προβιβασμό του στη μεγάλη κατηγορία μέσω του πρωταθλήματος της Α2.

Η αναβολή δίνει περιθώριο και στον Ιωνικό και στον Χαρίλαο Τρικούπη να κινήσουν τις διαδικασίες για να πάρουν τα πιστοποιητικά τους αφού καμιά πλευρά δεν θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μειωμένες τις ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments