Ελλάδα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ελληνοτουρκικά: «Υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία»

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ελληνοτουρκικά: «Υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία»
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ελληνοτουρκικά: Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στην Τουρκία έστειλε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η νέα ελληνοτουρκική κρίση (η τρίτη το τελευταίο διάστημα) ανησυχεί τους πολίτες. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με μήνυμά του τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία». Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντα έτοιμες να παρέχουν ασφάλεια στο ελληνικό λαό» υπογράμμισε από τη Θεσσαλία ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Σε δήλωση του, μίλησε για τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι «οι ΕΔ εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας», στέλνοντας το μήνυμα πως «οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι και όλα θα πάνε καλά».

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν κάθε κίνηση του Oruc Reis, αλλά και του τουρκικού στόλου. Γνώριζαν και γνωρίζουν, ανά πάσα ώρα πού βρίσκονται τα τουρκικά πλοία αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια. Ήξεραν, για παράδειγμα, ότι την Τετάρτη το μεσημέρι Oruc Reis είχε φθάσει 20 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του. Γνώριζαν επίσης ότι γύρω από το ερευνητικό πλοίο βρίσκονται έξι πολεμικά πλοία, τα οποία όμως παρακολουθείται η κάθε κίνησή τους από τις φρεγάτες, από τα υποβρύχια και από τα συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης. Ήξεραν, τέλος, τις συνεχείς προσπάθειες των Τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Μήνυμα ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά το περιστατικό με τον Νίκο Δένδια

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Βασίλης Κοΐνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υπέρπτηση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ανέφερε τα εξής: «Παρά το γεγονός ότι έγιναν από ελληνικής πλευράς όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να διέλθει του εναέριου χώρου της Τουρκίας, για ακόμη μια φορά οι τουρκικές Αρχές προέβησαν σε μια προκλητική ενέργεια, απολύτως περιττή.

Μια ενέργεια που δεν εκθέτει παρά μόνον την ίδια την Τουρκία. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές ενέργειες, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά να μην επαναληφθούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments