Ελλάδα

Φθιώτιδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε εργοστάσιο

Φθιώτιδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε εργοστάσιο
Φθιώτιδα κορωνοϊός: Ακόμα μία εστία ιού σε εργοστάσιο της περιοχής. Εντοπίστηκε θετικός εργαζόμενος, έκλεισε το τμήμα που δούλευε και ξεκίνησε ιχνηλάτιση.

Σε εργοστάσιο της Φθιώτιδας εντοπίστηκε θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές. Το τεστ που έκανε εργαζόμενος βρέθηκε θετικό, και το τμήμα που εργαζόταν έχει κλείσει. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτισης και οι οι ενδεδειγμένες διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σύμφωνα με το lamiareport υπάρχουν επτά νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα.

Ο ένας από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με τον ιό, είναι εργαζόμενος σε εργοστάσιο της περιοχής, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά η ιχνηλάτηση των επαφών. Σήμερα, αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ 70 περίπου εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους θα σφραγιστεί το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

200 άτομα σε καραντίνα στην Φθιώτιδα

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς και πέντε ακόμη κρούσματα ατόμων που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα το πρωί έγινε γνωστό ότι γηροκομείο της Γλυφάδας εκκενώθηκε εξαιτίας εντοπισμού κρουσμάτων. Μέχρι στιγμής οι δομές ηλικιωμένων και τα εργοστάσια έχουν βρεθεί στο «μάτι» της πανδημίας.

Πρόκειται για δομή ηλικιωμένων στην Γλυφάδα, που εκκενώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λόγω πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς. Συγκεκριμένα πήγαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικόν.  Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι ηλικιωμένοι έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό και σχεδόν άλλοι τόσοι στο Αττικόν.

Πρόκειται για το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» με τους ηλικιωμένους ασθενείς να μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες τεστ κι αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις, καθώς και η απολύμανση του χώρου και της γύρω περιοχής.

Κι όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε την Παρασκευή 508 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας. Παράλληλα, 81 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, η Αττική… κοκκινίζει καθώς κατεγράφησαν 227 νέες περιπτώσεις μολύνσεων Covid-19, την ώρα που η Θεσσαλονίκη έφθασε τα 63 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments