Ελλάδα

Δημόπουλος κορωνοϊός: Η πανδημία «καλπάζει» παγκοσμίως – Τι είπε για το εμβόλιο

Δημόπουλος κορωνοϊός: Η πανδημία «καλπάζει» παγκοσμίως – Τι είπε για το εμβόλιο
Δημόπουλος κορωνοϊός: Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και επισήμανε ότι υπάρχει έξαρση παγκοσμίως ξανά.

Ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού παγκοσμίως και τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί είναι να εξασφαλιστούν εμβόλια. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για τον ιό, ενώ η πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους ασθενείς να αυξάνονται, ανησυχεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους.

Ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, σημείωσε ότι παγκοσμίως υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού. «Έχουμε μια παγκόσμια πανδημία η οποία καλπάζει και δεν είναι σε προοπτική ελέγχου, παρά μόνο αν αποκτήσουμε εμβόλια». Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, η εικόνα της πανδημίας είναι δύσκολη.

«Προσπαθούμε να κρατάμε τα μέτρα, βελτιώνουμε τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών και ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να αποκτήσουμε εμβόλιο». Σχετικά με τις εκτιμήσεις που θέλουν χιλιάδες κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα, ο πρύτανης εκτίμησε ότι αυτές θα επιβεβαιωθούν ή όχι αναλόγως με την τήρηση των προληπτικών μέτρων. «Στην πλειοψηφία ο κόσμος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο και να αποφύγει τον συγχρωτισμό όπου αυτός δεν είναι υποχρεωτικός».

Δείτε όσα είπε στο MEGA ο κ. Δημόπουλος:

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για κρούσματα, διασωληνωμένους και θύματα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα. 197 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments