Ελλάδα

Βουλή κορωνοϊός: Και άλλο κρούσμα του ιού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Βουλή κορωνοϊός: Και άλλο κρούσμα του ιού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Βουλή κορωνοϊός: Αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ένας ακόμη υπάλληλος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο υπάλληλος που νόσησε εργάζεται, όπως και τα δύο κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου και ειδικότερα, στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Αυτό σημαίνει όμως, πως αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας στη Βουλή μετά το νέο, τρίτο, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Όπως αναφέρεται από τις πληροφορίες, οι είκοσι συνάδελφοι του εν λόγω υπαλλήλου που εργάζονται στην ίδια υπηρεσία έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ από νωρίς το πρωί η υγειονομική υπηρεσία της Βουλής ενημερώνει όσους θεωρείται ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προκειμένου να μην προσέρχονται στην εργασία τους.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, θα ισχύσουν από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου του 2020 τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων.
  • Κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων, που έρχονται για εργασία.
  • Με ευθύνη όλων των προϊσταμένων όσοι συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην υπηρεσία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεργασία.

Συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Ανησυχία προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό. Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, καθώς την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για τη Λευκωσία, προκειμένου να δώσει το παρών στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Πάντως, ο Έλληνας πρωθυπουργός, κος Μητσοτάκης ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments