Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Πέμπτη συνεχίζεται η διαδικασία – Οι «φούσκες Κασιδιάρη»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Πέμπτη συνεχίζεται η διαδικασία – Οι «φούσκες Κασιδιάρη»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστεί η διαδικασία με την πρόταση της εισαγγελέα επί των αιτημάτων των Κασιδιάρη και Λαγού.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου για τα αιτήματα των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, ο συγκεκριμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με άνθρωπο που μετά μίλησε με τον δολοφόνου του, Γιώργο Ρουπακιά. Να σημειώσουμε ότι το μέλος του διευθυντηρίου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης συνομιλούσε ο ίδιος με τον Τάκη Μπαλτάκο, γενικό γραμματέα της τότε κυβέρνησης, κάτι που είναι ευρέως γνωστό μέσα και από το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος. Αυτό, όμως, φαίνεται να το ξέχασε στη σημερινή τοποθέτησή του…

Ο Γιάννης Λαγός, που θυμίζουμε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες καλυπτόμενος από την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί στο αεροδρόμιο, καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής σε σχόλιό του στο Facebook, χαρακτηρίζει ως «φούσκες» το αίτημα Κασιδιάρη. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή

Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου.

Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακήΜετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Θυμίζουμε ότι στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης η Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην αντιφατική, με την απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη, πρόταση για αναστολή των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments