Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο για την πορεία της πανδημίας

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο για την πορεία της πανδημίας
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και των αιρετών εκπροσώπων της πόλης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει με τους αιρετούς εκπροσώπους της πόλης για να εκτιμήσουν την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανησυχία είναι έντονη για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς είναι μια ανάσα πριν τον πορτοκαλί λογαριασμό, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνει νωρίτερα ότι η Θεσσαλονίκη οδεύει προς τοπικό λοκντάουν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων) αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στις 19.00’.

Εκτός των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χροτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία, η τήρηση των μέτρων και των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς της και η τυχόν λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία. Θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη». Αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments