Διεθνή

Οκτάι Αζερμπαϊτζάν: «Θα στείλουμε στρατιώτες αν μας ζητηθεί»

Οκτάι Αζερμπαϊτζάν: «Θα στείλουμε στρατιώτες αν μας ζητηθεί»
Οκτάι Αζερμπαϊτζάν: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατιωτική δύναμη αν του ζητηθεί από το Μπακού.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες και να παράσχει στρατιωτική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, αν της ζητηθεί. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από τη μεριά των Αζέρων. Η τοποθέτησή του Τούρκου αντιπροέδρου έγινε λίγο μετά που ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν εκτίμησε ότι δεν βλέπει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικόλ Πασινιάν σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ανέφερε ότι: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το θέμα του Καραμπάχ, αυτή τη στιγμή και για πολύ καιρό ακόμη, δεν μπορεί να έχει διπλωματική λύση». Ζήτησε από όλους «τους επικεφαλής των πόλεων, των περιφερειών, των χωριών, των πολιτικών κομμάτων, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρηματικών κύκλων, να οργανώσουν μονάδες εθελοντών» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία έχει δηλώσει την αλληλεγγύη της στο Αζερμπαϊτζάν και κατηγορεί την Αρμενία για κατοχή αζέρικων εδαφών. Ο Οκτάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, κατηγόρησε επίσης την Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) ότι προσπαθεί να αφήσει ανεπίλυτο το ζήτημα και ότι στηρίζει την Αρμενία, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Την κατάσταση στο Καραμπάχ συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Συναντήσεις Λαβρόφ με τους ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια ξεχωριστών συναντήσεων που είχε στην Μόσχα με τους υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας Τζεϊχουν Μπαϊράμοφ και Ζογκράμπ Μνατσακανιάν στις 20 και 21 Οκτωβρίου, συζήτησε ζητήματα άμεσης εφαρμογής των συμφωνιών για την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την δημιουργία των προϋποθέσεων για την διευθέτηση της διένεξης , αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι συναντήσεις αυτές στην Μόσχα πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια των τηλεφωνικών επαφών που είχε το τελευταίο διάστημα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments