Πολιτική

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Πάμε προς lockdown»

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Πάμε προς lockdown»
Νέα περιοριστικά μέτρα έρχονται για τη Θεσσαλονίκη μετά τους αυξημένους νοσούντες κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση στην πόλη.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο κορωνοϊός μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή, η πόλη μετρά 652 ενεργά κρούσματα και βρίσκεται σε επίπεδο 2-Επιτήρησης. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, οι μολύνσεις αυτές καθώς και η διασπορά της νόσου προβληματίζουν τους ειδικούς, με τις αρχές να εξετάζουν ακόμα και το lockdown.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία. Θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη». Αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους φορείς της συμπρωτεύουσας προκειμένου να συντονιστούν οι επόμενες ενέργειες. Χθες, κατά την τακτική ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς απήθυνε έκκληση στους κατοίκους ολόκληρης της χώρας να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, τους οποίους καλούμε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Φορτίο το οποίο θα αξιολογηθεί από την ειδική Επιτροπή Επιδημιολόγων του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας Προστασίας από την COVID, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

«Η Θεσσαλονίκη με 652 πλέον ενεργά κρούσματα βρίσκεται σε επίπεδο 2-Επιτήρησης. Τα Ιωάννινα με 2.643 ενεργά κρούσματα και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης. Και στις τρεις περιοχές παρατηρούνται υψηλοί επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές, υψηλός αριθμός διάσπαρτων χωροταξικά επιδημιολογικών clusters και η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική και άρα εξαιρετικά επικίνδυνη. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και στην Αττική όπου η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, ενώ στον Κεντρικό Τομέα, που έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη, και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments