Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκαν Κασιδιάρης και Πατέλης – Συνελήφθη μέσα στο δικαστήριο ο Ματθαιόπουλος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκαν Κασιδιάρης και Πατέλης – Συνελήφθη μέσα στο δικαστήριο ο Ματθαιόπουλος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της.

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του παραδόθηκε λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής και ένας εκ της ηγετικής ομάδας του διευθυντηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς η ποινή του δεν έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε μόνος του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο αστυνομικό τμήμα του Ντράφι όπου βρίσκεται η οικία του. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, παραδόθηκε και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης σε αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Εξάλλου, μετά τη μη αναγνώριση ανασταλτικών συνελλήφθησαν μέσα στο δικαστήριο οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Προηγήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν δόθηκε αναστολή στους περισσότερους από το διευθυντήριο. Σύμφωνα με την απόφαση, ανασταλτικά δόθηκαν μόνο σε 12 από το σύνολο των καταδικασθέντων. Ως εκ τούτου συνολικά 41 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, κ.α. πρόκειται να οδηγηθούν στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι πέντε καταδικασθέντες είχαν ήδη πάρει αναστολή προηγούμενες ημέρες.

Σε ποιους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές δόθηκαν ανασταλτικά;

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους δόθηκαν ανασταλτικά είναι οι εξής: Μιχάλης Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Για τους πρώην βουλευτές που θα μείνουν ελεύθεροι, το δικαστήριο επέβαλε να δοθεί εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Επιπλέον, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους θα αφεθούν οι εξής καταδικασθέντες: Σκάλκος, Δήμου, Μαρίας, Αντωνακόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστρινός και Δασκαλάκης.

Έτοιμη για τις συλλήψεις η Ελληνική Αστυνομία

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η ειδική ομάδα των περίπου 80 ατόμων που θα αναλάβει τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής για τα οποία το δικαστήριο δεν θα δώσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους. Στόχος είναι από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα εντάλματα η αστυνομική επιχείρηση να ολοκληρωθεί μέσα σε μια ώρα, αν και εκτιμάται ότι κάποιοι ενδεχομένως να παραδοθούν μόνοι τους στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα, όπως και έχει ήδη ξεκινήσει να συμβαίνει.

Χωρισμένοι σε υποομάδες των τεσσάρων έως έξι αστυνομικών (Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική) θα αναλάβουν να περάσουν, σύμφωνα με το reader, χειροπέδες και να οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά (καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα) πιθανότατα και τα στελέχη του ηγετικού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments