Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Στο Ευρωκοινοβούλιο ο φάκελος για άρση ασυλίας του

Γιάννης Λαγός: Στο Ευρωκοινοβούλιο ο φάκελος για άρση ασυλίας του
Γιάννης Λαγός: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μεταβίβασε έναν ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο της Ευρωβουλής.

Ένας ογκώδης φάκελος με τα «κατορθώματα» του Γιάννη Λαγού μεταβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έστειλε ήδη το αίτημα στην Ευρωβουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, ενώ επισήμανε ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιαννης Μωραϊτάκης.

Καταζητείται ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς

Ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την Αστυνομία. Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη. Ο Παππάς πρακτικά πρακτικά είναι άφαντος από την 1η Οκτωβρίου όταν και παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του.

Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον υπαρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης για να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο Χρήστος Παππάς είναι ο μόνος από τους χρυσαυγίτες που δεν έχει συλληφθεί ακόμα. Η συγκεκριμένη είδηση με την «εξαφάνισή» του, έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως, ενώ πολλές είναι οι κατηγορίες προς την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ότι ο Παππάς κατάφερε να διαφύγει. Σήμα για την «εξαφάνισή» του θα πάει στην Interpol, ενώ έρευνες γίνονται και σε μοναστήρια.

Ο δικηγόρος του για δεύτερη φορά φυγά Χρήστου Παππά, ο Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του. Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments