Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Άλλοι δύο θάνατοι από την πανδημία στην Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Άλλοι δύο θάνατοι από την πανδημία στην Ελλάδα
Κορωνοϊός νεκροί: Δύο ακόμα συνάνθρωποί μας κατέληξαν εξαιτίας της πανδημίας.

Άλλοι δύο συνάνθρωποί μας κατέληξαν εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νοσούντες κατέληξαν λόγω των επιπλοκών της Covid-19  την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Πρόκειται για έναν 75χρονο που «έφυγε» λόγω πνευμονίας από τον ιό και μια 40χρονη με υποκείμενα νοσήματα. Να σημειώσουμε ότι σήμερα Παρασκευή έχουμε 4 θανάτους που έχουν γίνει γνωστοί, καθώς στις 8:15 το πρωί, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 73χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στις 12 Οκτωβρίου και από τότε νοσηλευόταν σε ΜΕΘ. Επίσης, στις 10:00 το πρωί, τη μάχη έχασε και μία 91χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο Σισμανόγλειο. Η ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αττική» στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Συμπεριλαμβάνοντας αυτούς τους θανάτους, τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 553. Να θυμίσουμε ότι για άλλη μια φορά χθες ανακοινώθηκε αριθμός-ρεκόρ στα κρούσματα με 882, ενώ οι θάνατοι ήταν 15. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, «90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω».

Θυμίζουμε ότι από το Σάββατο στις 6:00 το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του χθες Πέμπτη.

«Στη νέα επίθεση του κορωνοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα: Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων. Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments