Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια

ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια
ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ζητεί «να πάρει επιτέλους μέτρα για την προστασία στους χώρους εργασίας, για την ασφαλή μετακίνηση μέσω μέσων μαζικής μεταφοράς και για την εξασφάλιση αξιοπρεπών υγειονομικών συνθηκών, με άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει, σχολιάζοντας το διάγγελμα Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια. Την ώρα που καλπάζουν τα κρούσματα, δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον κόσμο που στοιβάζεται καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της κυβέρνησής του στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για την εργασία, αφού πρώτα διέλυσε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελέγχους. Αντίθετα, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε κριτική στους νέους, που τους αντιμετωπίζει σαν να βρίσκονται μονίμως σε πάρτι, και όχι όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, που πολλοί από αυτούς δουλεύουν σκληρά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο σε κρίσιμους τομείς. Ας σταματήσει, επιτέλους, να τους προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο».

Χθες, ο πρωθυπουργός απεύθυνε διάγγελμα στους πολίτες ανακοινώνοντας νέα έκτακτα μέτρα, εν μέσω των διαδοχικών αρνητικών ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορωνοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων. Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη. Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments