Διεθνή

Πολωνία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα

Πολωνία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα
Πολωνία κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της χώρας έκανε το τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά νιώθει καλά, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου ο υπουργός Προεδρίας Μπλαζέι Σπιχάλσκι στο Twitter.

«Ο πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο πρόεδρος είναι καλά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες», επεσήμανε ο Σπιχάλσκι. Πρόκειται για πολιτικό που επανεξελέγη πρόεδρος στη χώρα του στις εκλογές του 2020. Μάλιστα, προτού διεξαχθούν οι εκλογές του 2015 ήταν δικηγόρος και ευρωβουλευτής ενώ ως υποψήφιος του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» για το αξίωμα του Προέδρου της Πολωνίας στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας του 2015, κέρδισε στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών, στις 24 Μαΐου 2015.

Πώς είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Πολωνία;

Πριν από μερικές ημέρες, Πολωνός πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες «να μένουν στα σπίτια τους και να εργάζονται από απόσταση» ανακοινώνοντας έτσι, μια σειρά μέτρων με στόχο την αναχαίτηση της αύξησης ρεκόρ των κρουσμάτων από κορωνοϊό. «Σήμερα, πρέπει να επιστρέψουμε στη βασική σύσταση που γνωρίζουμε από την άνοιξη: Να μένουμε στο σπίτι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης συστήνοντας «σε όσους μπορούν να εργάζονται από απόσταση», με την Πολωνία να σημειώνει χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Το 30% όσων μολύνονται με τον κορωνοϊό στην Πολωνία, μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο

Η Πολωνία πιθανόν να θέσει σε τηλεκπαίδευση τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει περισσότερα προσωρινά νοσοκομεία και 13.000 νέες νοσοκομειακές κλίνες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντσιέλσκι, μιλώντας στην κάτω βουλή, είπε ότι έως και το 30% όσων μολύνονται με τον κορωνοϊό στη χώρα μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο. «Από μελέτες των ειδικών μας προκύπτει ότι περίπου το 20% με 30% των νέων κρουσμάτων από τον φονικό ιό μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο, που σημαίνει ότι καθημερινώς μπορεί να έχουμε έως και 2.000 με 3.000 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments