Διεθνή

Σαρλ Μισέλ σε Τουρκία: «Σεβαστείτε την Ευρώπη και τα κράτη – μέλη της»

Σαρλ Μισέλ σε Τουρκία: «Σεβαστείτε την Ευρώπη και τα κράτη – μέλη της»
Σαρλ Μισέλ σε Τουρκία: Δριμεία κριτική προς την Άγκυρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μετά τον ύπατο εκπρόσωπο της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, που άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έριξε τα βέλη του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφορμή αποτέλεσε η γενικότερη προκλητική στάση που κρατά ο ίδιος και η κυβέρνησή του με τις κινήσεις του αλλά και η κόντρα του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Έτσι, μέσω του διαδικτύου, ο Σαρλ Μισέλ καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας, γράφοντας πως «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

Η ανάρτησή του:

Ζοσέπ Μπρορέλ σε Ερντογάν: «Απαράδεκτα τα λόγια του για τον Μακρόν»

Νωρίτερα, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ είχε χαρακτηρίσει και αυτός απαράδεκτα τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter. «Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση» τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας το Σάββατο, στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος AK Καισάρεια, είπε για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία»

«Τι σχέση έχει αυτό το άτομο που ονομάζεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Τι άλλο μπορεί χρειάζεται ένας αρχηγός κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που ζουν στη χώρα του», δήλωσε, σε μια επίθεση επί του προσωπικού στον Γάλλο πρόεδρο. «Θα δούμε τη τύχη του στις εκλογές. Δεν μπόρεσε να φέρει τίποτα στη Γαλλία για να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του. Η βασική μας στάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments