Ελλάδα

Δραματικό μήνυμα Τσιόδρα για τον κορωνοϊό

Δραματικό μήνυμα Τσιόδρα για τον κορωνοϊό
Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση: Δραματική έκκληση λοιμωξιολόγου για να αποφύγουμε τον λοκντάουν.

Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας παραβρέθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων, σήμερα. Μετά από μια εισαγωγή για την ιστορική μέρα κατά του φασισμού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έστειλε μήνυμα ενότητας όλων για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Με δραματικό και συγκταβατικό τόνο, ο Σωτήρης Τσιόδρας στο μήνυμά του προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για περισσότερη προσοχή χωρίς να τους πανικοβάλει.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η επιτροπή λοιμοξιολόγων δεν προκρίνει το λοκντάουν και κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα. Μίλησε αναλυτικά για την χρήση μάσκας, και για την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις. Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζήτησε να προσπαθούν οι πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας ακόμα κι αν είναι δύσκολο.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αντοχή του συστήματος υγείας και κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα χωρίς καταναγκασμό και φόβο αλλά με αίσθημα ευθύνης. Επέπληξε την επιλογή για ξέσκασμα, όπως είπε, καθώς οι άσκοποι αυτοί συνωστισμοί εν μέσω πανδημίας μπορούν να αποβούν μοιραίοι.

Αναφέρθηκε στους νέους και είπε ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα και το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Ετσι κινούνται οι πανδημίες, είπε ακόμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας, είπε ακόμα και πρόσθεσε: Το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες.

Τέλος ο καθηγητής κάλεσε όλους να δείξουν θάρρος και προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτό το σφοδρότερο κύμα πανδημίας, καθώς όπως σημείωσε όπως τα κατάφεραν οι πρόγονοί μας 76 χρόνια πριν, έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. svg%3E

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments