Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Κοντά στα 30.000 τα κρούσματα σε 24 ώρες – Αυξάνονται διαρκώς και οι θάνατοι

Βραζιλία κορωνοϊός: Κοντά στα 30.000 τα κρούσματα σε 24 ώρες – Αυξάνονται διαρκώς και οι θάνατοι
Βραζιλία κορωνοϊός: Κοντά στα 30.000 τα κρούσματα σε 24 ώρες - Αυξάνονται διαρκώς και οι θάνατοι

Και στη Βραζιλία η κατάσταση με τον χειρισμό της επιδημίας ξεφεύγει καθώς καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες άλλα 29.787 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και επιπλέον 549 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί, όπως αναφέρεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, πάνω από 5,4 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αγγίζει τους 158.000 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ανησυχία λόγω έρευνας που συνδέει τον κορωνοϊό με τη ρύπανση του αέρα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτη φορά έκαναν εκτιμήσεις για τις επιμέρους χώρες, όσο αφορά στο ποσοστό των θανάτων από τον φονικό ιό, που μπορεί να οφείλεται στις επιπτώσεις των ρύπων του αέρα, έδειξε πως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους καθηγητές Γιος Λέλιβελντ (Ινστιτούτο Χημείας Μαξ Πλανκ και Ινστιτούτο Κύπρου στη Λευκωσία) και Τόμας Μίντσελ (Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ και Γερμανικό Κέντρο Καρδιοαγγειακής Έρευνας στο Μάιντς), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Cardiovascular Research» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Όπως εκτιμούν, περίπου το 15% των θανάτων παγκοσμίως λόγω της πανδημίας (ο ένας στους επτά), μπορεί να συσχετιστεί με την επί χρόνια έκθεση πολλών ανθρώπων στη ρύπανση του αέρα. Στην Ευρώπη ειδικότερα το ποσοστό των σχετιζόμενων θανάτων υπολογίζεται στο 19% (σχεδόν ο ένας στους πέντε), στη Βόρεια Αμερική στο 17%, ενώ στην Ανατολική Ασία στο 27% περίπου. Όσον αφορά στις επιμέρους χώρες, η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι έχει συμβάλει στους θανάτους από κορωνοϊό κατά 29% στην Τσεχία, 27% στην Κίνα, 26% στη Γερμανία, 22% στην Ελβετία, 21% στο Βέλγιο, 19% στην Ολλανδία, 18% στη Γαλλία, 16% στη Σουηδία, 15% στην Ιταλία, 14% στη Βρετανία, 12% στη Βραζιλία, 11% στην Πορτογαλία, 8% στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, 6% στο Ισραήλ, 3% στην Αυστραλία και μόνο 1% στη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments