Πολιτική

Κυριάκος Βελόπουλος 28η Οκτωβρίου: Να μιμηθούμε τους ηρωικούς προγόνους μας

Κυριάκος Βελόπουλος 28η Οκτωβρίου: Να μιμηθούμε τους ηρωικούς προγόνους μας
Κυριάκος Βελόπουλος 28η Οκτωβρίου: «Ελληνίδες και Έλληνες πρέπει να έχουμε τη δύναμη διότι έρχονται δύσκολες στιγμές», αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το δικό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σο μήνυμά του ο κος Βελόπουλος αναφέρει για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Ελληνίδες και Έλληνες πρέπει να έχουμε την δύναμη να φυλάξουμε Θερμοπύλες διότι έρχονται δύσκολες στιγμές. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες περί συμμάχων, ώστε να πούμε νέα ΟΧΙ!».

Και καλεί «να μιμηθούμε τους ηρωικούς προγόνους μας για να συνεχιστεί η αδιάλειπτη ιστορική μας παρουσία στα βάθη των αιώνων!» ενώ προσθέτει το εξής: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΖΗΤΩ Η 28η Οκτωβρίου! Χρόνια Πολλά, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!».

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου έστειλε ο πολιτικός κόσμος, σε μια Εθνική Επέτειο που φέτος γιορτάζεται εντελώς διαφορετικά, χωρίς μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», σημειώνοντας πως «η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του για την Εθνική Επέτειο τόνισε την ανάγκη επιστράτευσης των ίδιων αρετών «που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε» για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Από τη Σούδα Χανίων, όπου βρέθηκε για να επισκεφτεί το πλήρωμα του υποβρυχίου «Κατσώνης» ανέφερε ότι και σήμερα πρέπει να επιστρατεύσουμε «την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Έπος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας».

«Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στον ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας. Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Τέλος, «ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά», προέταξε  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο μήνυμά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments