Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο – Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο – Αισθητός και στην Αθήνα
Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και ιδιαίτερα αισθητός.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου) στη χώρα μας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η Σάμος, αλλά το μέγεθος τους ήταν τέτοιο που τον έκανε αισθητό στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. σεισμός είχε ένταση 6,6 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την αυτόματη λύση. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές μετά τον ισχυρό σεισμό.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία. Οι πρώτες εικόνες από την Σμύρνη δεν είναι καλές. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι έχουν πέσει κτήρια και η λογική λέει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments