Διεθνή

Ίμια: Ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τις ελληνικές ακατοίκητες νησίδες [vid]

Ίμια: Ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τις ελληνικές ακατοίκητες νησίδες [vid]
Ίμια: Στήθηκε ολόκληρη «χολιγουντιανή» επιχείρηση για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Μέλη της τοπικής οργάνωσης Αλικαρνασσού του κυβερνώντος κόμματος AKP, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να απλώσουν μια τεράστια τουρκική σημαία σε νησίδα που βρίσκεται απέναντι από τα Ίμια, με αφορμή την εθνική επέτειο.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρη επιχείρηση έστησαν την Πέμπτη, ανήμερα της τουρκικής Εθνικής Εορτής, μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΠ), προκειμένου να απλώσουν τεράστια τουρκική σημαία στη νησίδα Μπουγιούκ Κιρεμιτ που βρίσκεται απέναντι από τις βραχονησίδες Ίμια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος Οσμάν Γκιοκμέν, ο οποίος συντόνισε όλες τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος, που πραγματοποιήθηκε.

Αφορμή ήταν η 97η επέτειο ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πάντως, εκτός από την αφορμή της τουρκικής εθνικής εορτής, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να λογιστεί και ως απάντηση στην τεράστια σημαία που στήθηκε στο Καστελόριζο αλλά και για τη ζωγραφιστή ελληνική σημαία που υπάρχει στη νησίδα Καλόλιμνος.

«Στην 97η επέτειο της Γιορτής της Δημοκρατίας μας, δίπλα στον αγώνα μας για τη Γαλάζια Πατρίδα, προσθέσαμε και την αδερφοσύνη μας με το Αζερμπαϊτζάν. Υπό την ηγεσία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως οργάνωση Μπόντρουμ του κόμματος ΑΚΡ με τιμή και περηφάνια δηλώνουμε αλύγιστοι φρουροί της πατρίδας», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Γιοκμέν.

Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν το «χολιγουντιανού τύπου» βίντεο ως «εικόνες που θα τρελάνουν τους Έλληνες». Το βίντεο δείχνει όλες τις ετοιμασίες έως το άνοιγμα της τεράστιας τουρκικής σημαίας στο Μπουγιούκ Κιρεμίτ, ανοιχτά της περιοχής Γιαλικαβάκ, ακριβώς 600 μέτρα από τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί με τις σημαίες της Τουρκίας, τα μέλη του AKP κρατούσαν στα χέρια τους και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως η τεράστια τουρκική σημαία διακρινόταν ακόμα και από τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments