Κόσμος

Πέθανε ο Μεσούτ Γιλμάζ

Πέθανε ο Μεσούτ Γιλμάζ
Μεσούτ Γιλμάζ: Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας.
Μεσούτ Γιλμάζ: Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, γεννημένος στις 6 Νοεμβρίου του 1947, ήταν Τούρκος πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας» και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας» και έγινε υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Οζάλ. Από την εκλογή του Οζάλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς τον νέο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ. Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή.

Παρέμεινε για λίγο πρωθυπουργός και έγινε ξανά το 1996 και πάλι την περίοδο 1997 με 1999 ενώ από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως, επαναδραστηριοποιήθηκε και επιδίωξε να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments