Πολιτική

Καραμανλής μέσα μεταφοράς: «Mόνο το 5% των λεωφορείων έχει πληρότητες άνω του 65%»

Καραμανλής μέσα μεταφοράς: «Mόνο το 5% των λεωφορείων έχει πληρότητες άνω του 65%»
Καραμανλής μέσα μεταφοράς: Τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τη λήψη των νέων μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να δώσει μια εικόνα των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και σημειώσε: “Υπάρχει πιθανότητα να τεθούν κάποιοι περιορισμοί στους επιβαρυμένους νομούς και να υπάρχουν μετακινήσεις μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες”.

«Ας μην προτρέχουμε όμως. Ας περιμένουμε τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» προσέθεσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «σιγά σιγά πυκνώνουμε και τα δρομολόγια», και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους, αρχές του επομένου, θα έχουν προσληφθεί 655 υπάλληλοι σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και άλλοι 550 στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αρχές του 2021 τα λεωφορεία που θα είναι στην κυκλοφορία θα έχουν ανέλθει στα 1.300 με 1.400.

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι με βάση το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ μόνο το 5% έχει πληρότητες άνω του 65%. «Δεν υπάρχουν πια οδηγοί αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά» διαβεβαίωσε στη συνέχεια, απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακολουθούν όσα είπε:

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα ανακοινώσει σήμερα σχέδιο δράσης τεσσάρων εβδομάδων για την αναχαίτιση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Μεταξύ άλλων αναμένεται να γνωστοποιήσει τη χρήση της μάσκας παντού, τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας σε εστιατόρια και καφέ και την υποχρεωτική τηλεργασία. Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 05:00 το πρωί.
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, με το ποσοστό να παραμένει στο 40%.

Τι επιπλέον μέτρα ζητούν οι λοιμωξιολόγοι:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικοί προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία. Ωστόσο, θα επιτρέπονται κανονικά οι αγώνες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες ανάλογα και από τον αριθμό των κρουσμάτων. Τέλος, σύμφωνα με το ethnos.gr, οι ειδικοί θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments