Πολιτική

Κορωνοϊός Ελλάδα νέα μέτρα: Αυτούς τους περιορισμούς θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης

Κορωνοϊός Ελλάδα νέα μέτρα: Αυτούς τους περιορισμούς θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης
Κορωνοϊός Ελλάδα νέα μέτρα: Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Sars-cov-2 θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Τι έχει αποφασιστεί στο Μαξίμου.

Επιπλέον μέτρα για όλη την επικράτεια αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Οκτώβριος ήταν ο δυσκολότερος μήνας από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 1.000 και τους διασωληνωμένους τους 100. Καθώς οι  λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η ανάγκη για αυστηρότερους περιορισμούς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου διπλασιάστηκε ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί όλη την περίοδο της πανδημίας στη χώρας. Αυτό σημαίνει ότι στα 18.475 κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, προστέθηκαν άλλα 17.035 κρούσματα τον τρέχοντα μήνα. Κατά το ίδιο διάστημα μετρήθηκαν 224 νεκροί, ενώ συνολικά, έχουν εκπνεύσει 615 συμπολίτες μας.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο κ. Μητσοτάκης μετά τρις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα ανακοινώσει σήμερα σχέδιο δράσης τεσσάρων εβδομάδων για την αναχαίτιση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Μεταξύ άλλων αναμένεται να γνωστοποιήσει τη χρήση της μάσκας παντού, τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας σε εστιατόρια και καφέ και την υποχρεωτική τηλεργασία.

Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 05:00 το πρωί.
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, με το ποσοστό να παραμένει στο 40%.

Τι επιπλέον μέτρα ζητούν οι λοιμωξιολόγοι:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικοί προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία. Ωστόσο, θα επιτρέπονται κανονικά οι αγώνες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες ανάλογα και από τον αριθμό των κρουσμάτων. Τέλος, σύμφωνα με το ethnos.gr, οι ειδικοί θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν υπάρχει ως σκέψη για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» ανέφερε χτες στο υπουργικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments