Πως Να

Πώς να εξαφανίσω τα άλατα από τη βρύση

Πώς να εξαφανίσω τα άλατα από τη βρύση
Άλατα στη βρύση: Είναι ο αιώνιος εχθρός της νοικοκυράς, ακόμα και αν ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας είναι καθαρός.

Μπορεί η κουζίνα ή το μπάνιο να είναι καθαρά αλλά είναι γνωστό πως τα νερά που μένουν πολλές φορές στη βρύση, αφήνουν άλατα τα οποία με τον καιρό συσσωρεύονται, σκληραίνουν, διαβρώνουν το σημείο και είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Μάλιστα, αυτά τα άλατα γίνονται το ιδανικό μέρος για να συγκεντρωθούν και να αναπτυχθούν και άλλα προβλήματα, όπως βρωμιές και βακτήρια ενώ και αισθητικά είναι ακαλαίσθητο αφού ακόμα και αν ο νιπτήρας (για το μπάνιο) ή ο νεροχύτης (για την κουζίνα) είναι πεντακάθαρο, τα άλατα στις βρύσες θα το κάνουν να δείχνει βρώμικο. Εξάλλου, στην περίπτωση που το νερό είναι σκληρό τότε ακόμα και οι ολοκαίνουριες βρύσες δείχνουν θαμπές και βρώμικες μετά από μερικές μόλις ώρες χρήσης.

Αυτό σημαίνει πως για να διατηρήσουν την καθαριότητα και τη γυαλάδα τους πρέπει τα άλατα να αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά! Και μάλιστα δεν υπάρχει μόνο μια λύση αλλά δύο προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν τη νοικοκυρά στη… μάχη της εναντίον των αλάτων.

Με απορρυπαντικό πιάτων και σόδα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγη σόδα μιας και οι βρύσες γεμίζουν με άλατα τα οποία χωρίς τη βοήθεια κάποιου δυνατού καθαριστικού δεν βγαίνουν με τίποτα. Και εφόσον οι βρύσες δεν ξεβιδώνονται, μπορείτε να τις ψεκάσετε με λίγο απορρυπαντικό και να τις καλύψετε με μια σακούλα. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει από πέντε μέχρι και δέκα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σακούλα. Περάστε τις βρύσες με μια πετσέτα την οποία χρησιμοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις και θα δείτε να γίνονται σαν καινούριες.

Με ξύδι

Θεωρείται μια από τις καλύτερες οικιακές συνταγές ενάντια στα άλατα. Με το λευκό ξύδι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα εκπλαγείτε με τη δράση του αλλά πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ με τα οποία θα έρθει σε επαφή δεν είναι από σίδερο ή νίκελ καθώς αυτά τα δύο είναι πιθανό να ξεφλουδίσουν. Για γρήγορο καθημερινό γυάλισμα ποτίστε ένα βαμβακερό πανί με λίγο λευκό ξύδι και περάστε με αυτό τις βρύσες.

Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά που αφήνει το ξύδι στο χώρο, βράστε το με φλούδες από εσπεριδοειδή και αφήστε το σε ένα μπουκάλι να κρυώσει ή προσθέστε αιθέρια έλαια. Εάν το στόμιο της βρύσης μοιάζει να είναι βουλωμένο και εμποδίζει την καλή ροή του νερού τότε αφαιρέστε το προσεκτικά, ξύστε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τα πολλά άλατα και στη συνέχεια βυθίστε το σε ένα μπολ με ξύδι που πρώτα έχετε θερμάνει ώστε να είναι σχεδόν καυτό. Αφήστε το για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια τρίψτε πάλι με την οδοντόβουρτσα. Θα γίνει σαν καινούριο ενώ το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το τηλέφωνο του ντους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments