Διεθνή

Κορωνοϊός Πορτογαλία: Νέο lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Κορωνοϊός Πορτογαλία: Νέο lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Κορωνοϊός Πορτογαλία: η χώρα μπαίνει σε μερική καραντίνα που θα αφορά το 70% του πληθυσμού της

Νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι εκτός αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, στο σχολείο ή στην αγορά και καλώντας τις εταιρίες να επιλέξουν την τηλεργασία.

Η μερική καραντίνα στην Πορτογαλία θα αφορά σχεδόν το 70% του πληθυσμού της. Όπως δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τα μέτρα θα καλύπτουν 121 δήμους, ανάμεσά τους οι περιφέρειες της Λισαβόνας και του Πόρτο. Στις πληγείσες περιοχές από την επιδημία κατοικεί σχεδόν το 70% του πληθυσμού της Πορτογαλίας που είναι περίπου 10 εκατομμύρια. «Ήρθε η ώρα που είναι απαραίτητο να λάβουμε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στο τέλος του έκτακτου υπουργείου συμβουλίου που εξέτασε την υγειονομική κρίση.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία, που μετρά ήδη 137.272 κρούσματα και 2.468 θανάτους, κατέγραψε την Παρασκευή τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, μετά την έναρξη της πανδημίας, 4.656. Συνολικά, 1.927 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 275 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, περισσότεροι από την κορύφωση των 271 ασθενών στις ΜΕΘ τον Απρίλιο.

Το βρετανικό lockdown

Νωρίτερα και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση της να επιβάλει εκ νέου lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα, από την Πέμπτη και έως τις 2 Δεκεμβρίου. Ο Μπόρις Τζόνσον άφησε ωστόσο στόσο τα σχολεία ανοιχτά για το διάστημα αυτό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί με κορεσμό τα νοσοκομεία.

«Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments