Πολιτική

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη – «Οι δράστες θα επικηρυχθούν»

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη – «Οι δράστες θα επικηρυχθούν»
Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι «δράστες θα επικηρυχθούν» για την επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη.

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η φωτογραφία που κυκλοφόρησε το ίντερνετ από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» με τον πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη να έχει μια ταμπέλα κρεμασμένη πάνω του που έγραφε:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Χθες Παρασκευή η συγκεκριμένη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με στόχο τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα αυτή συνοδεύει το κείμενό της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με φωτογραφία που απεικονίζει τον πρύτανη με κρεμασμένη μία πινακίδα με σχοινί στο λαιμό που γράφει «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φωτογραφία αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ η Αστυνομία κάνει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Τα μέλη της ομάδας ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο». Σύμφωνα με τους ίδιους, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα, στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ», καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεότερο από τις έρευνες της Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments