Διεθνή

NAVTEX Τουρκία: Αφορά ξανά το Oruc Reis

NAVTEX Τουρκία: Αφορά ξανά το Oruc Reis
NAVTEX Τουρκία: Το Oruc Reis θα απασχολήσει για μια ακόμα φορά την επικαιρότητα μετά τη νέα κίνηση της Άγκυρας.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένα 48ωρο από την επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε Ελλάδα και Τουρκία και η Άγκυρα ανακοίνωσε νέα NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Η νέα NAVTEX, σύμφωνα με το militaire.gr, αφορά και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν και έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι η Τουρκία είχε ακυρώσει NAVTEX που ήταν προγραμματισμένη για τις 28η Οκτωβρίου σε μία κίνηση καλής θέλησης, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια και η Ελλάδα για την αμέσως επόμενη μέρα, μέρα εθνικής εορτής και για την Τουρκία. Tην είδηση για τη νέα Navtex μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο EHA.

Τι είχε ειπωθεί στην επικοινωνία Μητσοτάκη και Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, με μήνυμά του στο Twitter, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα συλλυπητήρια που του εξέφρασε τηλεφωνικά για τα θύματα στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Στην ανάρτησή του στο Twitter o Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να γιατρέψει τις πληγές της. Το γεγονός ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς έχει μεγαλύτερη αξία από πολλά πράγματα στη ζωή».

Δείτε την ανάρτηση Ερντογάν

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Νίκος Δένδιας είχε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments