Πολιτική

Δένδιας συναντήσεις: Τι συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων

Δένδιας συναντήσεις: Τι συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων
Δένδιας συναντήσεις: Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τα τετ-α-τετ που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής.
Δένδιας συναντήσεις: Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τα τετ-α-τετ που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τους εκπροσώπους των κομμάτων. Ο κ. Δένδιας κυκλοφόρησε ανακοίνωση για τις συναντήσεις που έγιναν, ενώ έκανε και αναρτήσεις στο Twitter. Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, για την Τριμερή με Ισραήλ και Κύπρο, καθώς και για τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργέι Λαβρόφ.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Ο υπουργός στην ενημέρωσή του σημειώνει: «Αναφέρθηκα, καταρχήν, στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μια συμφωνία, η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες και αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών, φιλικών χωρών στον 21ο αιώνα: μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία.

Τέλος, ενημέρωσα τους συνομιλητές μου για την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, του κ. S. Lavrov, την περασμένη Δευτέρα. Κατά την επίσκεψη αυτή τονίσθηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία. Συγκρατώ, όμως, ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβη και σε μία εξαιρετικής σημασίας δήλωση για το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα -όπως ορίζεται σαφώς από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας- στα 12 ν.μ., γενικά, αλλά και ειδικά στο Αιγαίο. Η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι έγινε στην Αθήνα. Επίσης, είναι μία δήλωση η οποία καταλύει το μύθο περί δήθεν αντίρρησης της Ρωσίας για την επέκταση των 12 ν.μ. στο Αιγαίο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των κομμάτων για το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προήλθαν στην ενημέρωση αυτή. Θέλω να επαναλάβω ότι οι στιγμές επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σ’ αυτήν την απαίτηση των καιρών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments