Ελλάδα

Σάμος: Φωτιά στο ΚΥΤ του νησιού – Καταστράφηκαν σκηνές

Σάμος: Φωτιά στο ΚΥΤ του νησιού – Καταστράφηκαν σκηνές
Σάμος: Η φωτιά ξέσπασε στον υπαίθριο καταυλισμό που βρίσκεται γύρω από το επίσημο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου στη Σάμο, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, η φωτιά ξέσπασε στον υπαίθριο καταυλισμό που βρίσκεται γύρω από το επίσημο ΚΥΤ και εκτός του ότι καταστράφηκαν σκηνές, κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, ακούστηκαν και εκρήξεις από την φωτιά, που προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν. «Έγινε εκκένωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μιλώντας στο Mega. Αυτήν την στιγμή, η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά ο καταυλισμός γύρω από το ΚΥΤ έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Επίσης, ο κ. Στάντζος σημείωσε πως καθώς υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν περιμετρικά του χώρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να καθαρίσουν τα εύφλεκτα υλικά περιμετρικά του ΚΥΤ στο χώρο της πυρκαγιάς, ενώ κλιμάκια της ΕΜΑΚ θα «οργώσουν» την περιοχή που κάηκε, μήπως βρουν κάποιον που δεν απομακρύνθηκε. Το ερώτημα πλέον είναι που θα φιλοξενηθούν όσοι διέμεναν εκεί, καθώς το νησί, από την Παρασκευή, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές και κυρίως στοίχισε τη ζωή σε δύο ανήλικα παιδιά.

Τονίζεται ότι στο ΚΥΤ ζουν περίπου 4.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο νησί μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Προσφύγων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνος Λογοθέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments