Ελλάδα

Θεσσαλονίκη lockdown: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη lockdown: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών
Θεσσαλονίκη lockdown: Στον Λευκό Πύργο βρίσκεται πλέον ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρησης των αποστάσεων.

Συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων σημειώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο πάρα την απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ, με την παρουσία της αστυνομίας ωστόσο να είναι ισχυρή. Ειδικότερα, στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια με περίπου 50 άτομα να έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο μνημείο, κρατώντας μια Ελληνική σημαία χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τότε κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντέδρασαν έντονα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GR Times. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία επί της λεωφόρου Νίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας στην προσπάθεια των αστυνομικών να βεβαιώσουν παραβάσεις υπήρξε ξανά έντονη αντίδραση.

Ωστόσο, οι περισσότεροι διέφυγαν από στενά, με αστυνομικούς των ομάδων «Ζ» να τους ακολουθούν. Παράλληλα, ομάδες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ  βρίσκονται και στη Νέα Παραλία. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και διαπληκτίστηκαν με την αστυνομία, δημιουργώντας μεγάλη ένταση στο σημείο. Σημειώνεται δε, ότι βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρησης των αποστάσεων. Κλειστή παραμένει και αυτή την ώρα η Λεωφόρος Νίκης στο ύψος της Αριστοτέλους. Ιδιαίτερα ισχυρές οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο σημείο, ενώ τα άτομα δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα.

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε lockdown

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και με αποστολή μηνύματος στο 13033. Πέρα από τα υπόλοιπα μέτρα- κλείσιμο λιανεμπορίου μεταξύ άλλων- από αύριο και για 14 ημέρες, η τηλεκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική σε όλα τα λύκεια αλλά και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη κατέγραψε και πάλι τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, καθώς σε αυτή την περιφερειακή ενότητα εντοπίστηκαν οι 210 από τις 1.152 νέες μολύνσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments