Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις και υπουργούς για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις και υπουργούς για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις Πανεπιστημίων τη Δευτέρα το απόγευμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 16.00 τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή έρχεται μετά το απαράδεκτο περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού ομάδας αναρχικών στην ΑΣΟΕ, οι οποίες πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οποία αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια.

Οι δηλώσεις του Πέτσα

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

100.000 ευρώ για τους δράστες

Οι δράστες της επίθεσης στην ΑΣΟΕ έχουν επικηρυχθεί προς 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους στις Αρχές. Συγκεκριμένα όποιος πολίτης έχει πληροφορίες για οτιδήποτε σχετικό, μπορεί να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Υπενθυμίζεται ότι τη φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, με την ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό του να γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», δημοσίευσε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου. Αυτή έφερε την υπογραφή «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments