Πολιτική

Σακελλαροπούλου Κύπρος: Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο πλευρό της

Σακελλαροπούλου Κύπρος: Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο πλευρό της
Σακελλαροπούλου Κύπρος: Συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Το γεγονός ότι η Τουρκία εμμένει στην παραβατική συμπεριφορά της, αγνοώντας όχι μόνο τους κανόνες καλής γειτονίας, αλλά και το διεθνές δίκαιο, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Η κα Σακελλαροπούλου βεβαίωσε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και προέταξε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αταλάντευτα τη διεθνή νομιμότητα. Από την πλευρά του, ο κος Κυπριανού ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για τη συνάντηση και της εξέθεσε τις εκτιμήσεις του κόμματός του σχετικά με τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Κυπριακό, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.

«Στη σημερινή συγκυρία, με την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, η επίσκεψή μου υπογραμμίζει την ενότητα Ελλάδας και Κύπρου και την επιτακτική ανάγκη του συντονισμού μας για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είχε προτάξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την επίσημη επίσκεψή της στην Κυπριακή Δημοκρατία, πριν από δύο μήνες περίπου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε υπογραμμίσει ότι το πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την επίσκεψή της στην Κύπρο και ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει αμέσως μετά από την εκλογή της, τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, με την κυπριακή πολιτική ηγεσία «βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία, ώστε να επιτύχουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στο νησί και να επιλυθεί συνολικά το Κυπριακό, στη μόνη δυνατή και δεσμευτική για όλους βάση: αυτή των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είχε επισημάνει, επίσης, ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνον ο τόπος μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας, της οποίας οι πληγές είναι δυστυχώς ακόμη ανοιχτές. Είναι και ο τόπος που συμπυκνώνει τη μακρά παράδοση του ελληνικού τρόπου, της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Μία θεμελιώδης αναφορά της ιστορικής μας μνήμης και συνείδησης». Ερωτηθείσα για την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που το τελευταίο διάστημα έχει φθάσει σε οριακό σημείο, καθώς και για το ποια πιστεύει ότι είναι η στόχευση της Τουρκίας, αλλά και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι πρόσφατες κινήσεις της, η κυρία Σακελλαροπούλου είχε ξεκαθαρίσει ότι «είναι προφανής τον τελευταίο καιρό η κλιμάκωση της επιθετικότητας και η όξυνση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, τόσο στη ρητορική της, όσο και έμπρακτα, μέσα από μια σειρά προκλητικών ενεργειών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments