Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ και σήμερα – Κοντά στα 3000 τα κρούσματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ και σήμερα – Κοντά στα 3000 τα κρούσματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό των κρουσμάτων σήμερα, Πέμπτη. Φτάνουν τα 3000 κρούσματα και τους 213 οι διασωληνομένοι.

Σε ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η Ελλάδα φτάνοντας πλέον τα 3.000. Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για δεύτερη φορά να μπούμε από το Σάββατο σε ολικό lockdown.

Όπως είπε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στις ανακοινώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώνοντας το lockdown μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία από όσους βγαίνουν από αυτά. Κι αυτός είναι ένας δείκτης που δείχνει ότι θα πιεστεί αφόρητα το σύστημα υγείας.

Είπε ακόμα ότι δυστυχώς όταν μία επιδημία έχει μεγάλη αύξηση δεν θα νοσηλευτούν μόνο οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που είναι ηλικίας άνω των 75 ή των 80. Θα νοσηλευτούν και άνθρωποι που έχουν ηλικίες 45 με 54. 93 άτομα τις τελευταίες 7 ημέρες, 35-44, 50 άτομα τις τελευταίες ημέρες. Και θα υπάρξει βέβαια και νοσηλεία που θα οδηγήσει σε σοβαρές εκβάσεις, σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής, ακόμα και θάνατο και σε αυτές τις νεαρές ηλικίες, κάτι που δεν το θέλουμε.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, έχουμε αυτή τη στιγμή μία σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ., 213 εχθές το βράδυ. Αυτό οδηγεί σε μία κάλυψη 60% των Μ.Ε.Θ. οι οποίες έχουν οριστεί για αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική έχουμε σημαντική κατάληψη ποσοστού κλινών Μ.Ε.Θ. που είναι ειδικά σχεδιασμένες για νοσηλεία ασθενών με Covid. Στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική η αύξηση των τελευταίων 10 ημερών. Πλέον 78% των κλινών Μ.Ε.Θ. Covid στη Θεσσαλονίκη είναι κατειλημμένες.

Επίσης, ο καθηγητής έκανε ειδική μνεία στη χρήση μάσκας, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η χρήση της «θα προλάβει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο μέχρι να έχουμε το εμβόλιο», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανότητα «ο ιός να γίνει εποχικός, σαν της γρίπης».

«Η πίεση στο σύστημα υγείας μας παρουσιάστηκε χθες», είπε και διευκρίνισε πως το γενικευμένο lockdown ήταν μια απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα. «Συστήσαμε ενίσχυση της επιτήρησης, ενίσχυση του συστήματος υγείας, συζητήσαμε την ενίσχυση στα ΜΜΜ, την ενίσχυση της τηλεργασίας», τόνισε.  Αναφορικά με την απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Μετά από εκτενή συζήτηση είπαμε να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία γιατί κρίθηκε ότι υπάρχει χαμηλή μεταδοτικότητα και τα σχολεία είναι τα πρώτα που θα επανέλθουν όταν τελειώσει αυτό».

«Ο ιός είναι εδώ, η πάλη συνεχίζεται όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και θα τον ξεπεράσουμε. Να επιλέξουμε τη σύμπνοια σε αυτή τη συγκυρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λοιμωξιολόγος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού, υπογραμμίζοντας : «Διαπιστώνουμε τη σημαντική ταχύτητα του ιού και ζητήσαμε από τα ερευνητικά εργαστήρια να δουν αν έχει κάτι αλλάξει στον ιό. Ήδη οι επιστήμονες στο Παστέρ, στη Θεσσαλονίκη και άλλοι καθηγητές κάνουν βαθιά μοριακή ανάλυση του ιού για να δουν αν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή».

«Κάποιες εργασίες από το εξωτερικό δείχνουν μια μετάλλαξη από τον Ιούνιο και μετά. Δεν το είδαμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο γιατί ο κόσμος ήταν έξω και υπήρχε και μια επίδραση από το κλίμα. Μας εκπλήσσει η ταχύτητα μετάδοσης του ιού που οδηγεί μαθηματικά στην πίεση του συστήματος υγείας» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments