Αθλητισμός

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Τα σχέδια του Μαρτίνς για το ματς στην Κρήτη

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Τα σχέδια του Μαρτίνς για το ματς στην Κρήτη
ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Η κρητική ομάδα μπορεί να μην τα έχει πάει καλά στη συγκομιδή βαθμών, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει την Κυριακή στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ (στις 15:00 το μεσημέρι το ματς) και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει την ομάδα του για να αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου. Η ομάδα του Πειραιά θέλει τη νίκη αφού αμέσως μετά υπάρχει η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, για να «δέσει» και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο εν όψει και των υπόλοιπων δύσκολων αγώνων σε Champions League και ελληνικές διοργανώσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει σε ένα σύστημα με το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το καλύτερο από την ομάδα του. Αυτό είναι το 4-3-3, για το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να «κουμπώσει» άριστα, πάνω στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει στη διάθεσή του. Και τους βασικούς, αλλά και εκείνους που θα έρχονται από πίσω, για να δώσουν λύσεις και βοήθειες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει αυτό το σύστημα εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχει θέμα να κάνει δοκιμές έτσι ώστε να έχει ετοιμοπόλεμη την ομάδα του σε περίπτωση που δει ότι ένα άλλο σύστημα θα του προσφέρει πλεονέκτημα σε κάποιο ματς. Ο Μαρτίνς δουλεύει και το 4-2-3-1, αλλά και το 4-4-2, ως εναλλακτικά σενάρια. Εφόσον αυτό καθίσταται απαραίτητο, εννοείται. Πρωταρχική συνθήκη, όμως, θα παραμένει το 4-3-3, με την επίθεση να μοιάζει, επίσης… κλειδωμένη, στο μυαλό του.

Σε αυτή, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει ως βασικούς άξονες τον Μπρούμα, τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί. Τρομερή ποιότητα, τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γνωρίζει ότι έχει από πίσω τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη, Χασάν, Λοβέρα, Σουντανί. Τρομερές λύσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν και εναλλαγή και να παίξουν μαζί, σε συνδυασμό και με τους τρεις προαναφερθέντες βασικούς, της επίθεσης. Τόσο σε 4-3-3, όσο και σε 4-2-3-1 ή 4-4-2.

Ο Μαρτίνς έχει έναν κεντρικό άξονα, στο μυαλό του, γύρω από το 4-3-3 και τους Μπρούμα-Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί. Με αυτό ως δεδομένο, θα έρχονται και θα φεύγουν οι διάφορες… παραλλαγές, στην 11άδα, στο σύστημα, αλλά όχι και στη φιλοσοφία, η οποία παραμένει σταθερή: Ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments