Ειδήσεις

Χαρδαλιάς lockdown: «Οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες»

Χαρδαλιάς lockdown: «Οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες»
Χαρδαλιάς lockdown: Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε αυτά να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο απηύθυνε προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για γενικό lockdown στη χώρα από τα ξημερώματα (06:00) του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ποιες είναι οι δύο διαφορές σε σχέση με το lockdown της άνοιξης και ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. 

“Είναι άλλη μια δύσκολη συγκυρία και η σημερινή. Γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα δοκιμασία στην ίδια μάχη, στον ίδιο πόλεμο. Μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει κι όλοι θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε. Είναι όμως μια στιγμή που όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε και πάλι ενωμένοι απέναντι στην πανδημία, να προστατεύουμε όσους αγαπάμε, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, τους συνανθρώπους μας” είπε αρχικά ο υφυπουργός και συνέχισε: “Από το Σάββατο στις 6 το πρωί και για τρεις εβδομάδες τίθεται σε ισχύ μια οριζόντια διαδικασία αναστολής δραστηριοτήτων για ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας”

Η διαδικασία αυτή μοιάζει σημαντικά με αυτό της άνοιξης, με δύο βασικές διαφορές:

  • Πρώτον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους που ισχύει αυτή τη στιγμή, παραμένει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως και η απαγόρευση επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς χρήση μάσκας.
  • Δεύτερον, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες παραμένουν ανοιχτά, ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εφαρμόζεται και αυτή τη φορά η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Όπως και την άνοιξη, από το Σάββατο και για 3 εβδομάδες ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία όλων μας, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται για μετάβαση από και προς την εργασία ή η συνοδεύοντας το παιδί στο σχολείο, αλλά και για λόγους έκτακτης ανάγκης. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη.

Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους. Ενώ για τη μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τον Διευθυντή του σχολείου. Όλα τα σχετικά έντυπα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Έκκληση και παράκληση προς όλους:

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση και παράκληση προς όλους “οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο. Είμαι επίσης υποχρεωμένος να τονίσω ότι ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, καθώς και οι λόγοι που δικαιολογούν μετακίνηση αυτές τις ώρες περιορίζονται σε λόγους εργασίας, υγείας, ατομικής άσκησης ή μετακίνησης με κατοικίδιο γύρω από την περιοχή κατοικίας μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments