Ελλάδα

Κρήτη καιρός: Εικόνες καταστροφής λόγω ανέμων και βροχοπτώσεων

Κρήτη καιρός: Εικόνες καταστροφής λόγω ανέμων και βροχοπτώσεων
Κρήτη καιρός: Οι καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι τεράστιες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Σέγκο.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη με τους βόρειους ανέμους και τις βροχοπτώσεις να συνεχίζονται τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σκηνικό καταστροφής στον Δήμο Χερσονήσου

Εικόνες καταστροφής βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον Δήμο Χερσονήσου. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί μετά τις δυνατές βροχές. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης e-kriti, ζώα πνίγηκαν ενώ τεράστιες είναι καταστροφές και στο οδικό δίκτυο και ειδικά στις Γωνιές της Χερσονήσου.

Ακολουθεί η ανάρτηση με τις εικόνες καταστροφής:

Επιμένουν για τρίτη ημέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ήδη επιμένουν για τρίτη ημέρα σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και στα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν και να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, που προκαλούν βροχοπτώσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με το meteo, όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κρήτη

Να αναφέρουμε και την πρόγνωση της ΕΜΥ η οποία ανέφερε πως στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη την ώρα που οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ:

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες;

Για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη, όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο δελτίο καιρού της. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα υπάρχει και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου καθώς θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο ελληνικό νησί ενώ από το απόγευμα οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments